125 kinderen deden mee met de kickboksexamens in Zwolle en Raalte.Foto door Kasper Veenstra

90 kinderen behalen hun kickboksdiploma in Raalte een Zwolle

Tussen maandag 24 en zaterdag 29 juni deden 125 kinderen mee met onze kickboksexamens in Zwolle en Raalte. Elk jaar krijgen onze jeugdleden de kans om te laten zien wat zij geleerd hebben. Ruim 90 kinderen gingen met een diploma naar huis.

We hebben de kickboksexamens een aantal jaar geleden in het leven geroepen om de jeugdleden extra te motiveren in de sport en hen te belonen voor hun inzet tijdens de trainingen. Tijdens de examens laten de leden zien wat zij kunnen, waarbij zij aan een bepaald niveau moeten voldoen om een diploma te behalen. Ruim 90 kinderen behaalden afgelopen week bij de locatie in Raalte en Westenholte hun diploma. De jongste deelnemer was vijf jaar oud, de oudste deelnemer was zestien jaar.

Op zeven niveaus examen doen
De diploma’s zijn op zeven niveaus te behalen, waarbij de eisen voor elk diploma lastiger worden. Zo moeten kinderen die voor het eerst voor het diploma gaan de regels van de sportschool en de basis van het kickboksen kennen. Om het hoogste niveau (niveau 7) te halen, moeten de kinderen laten zien dat zij zelf lange combinaties van stoten en trappen kunnen bedenken, maar dat zij bijvoorbeeld ook speciale moves kunnen en kunnen sparren (op het lichaam).

De koning van de mat worden
De examenniveaus zijn sinds dit jaar niet meer alleen gekoppeld aan een nummer (niveau 1, 2, 3, etc.). Ze zijn nu ook gekoppeld aan dieren uit de jungle. Zo kan elk lid uiteindelijk de koning van de mat worden door het niveau van de leeuw (niveau 7) te behalen.

Kinderen leren trots te zijn op zichzelf

De examens worden elk jaar georganiseerd door een deel van onze trainers en medewerkers. We zijn weer trots op wat de jeugdleden dit jaar gepresteerd hebben!

“Het is elk jaar weer een feest om de kinderen de examens te zien doen. Het doel van de examens is dat de jeugdleden ergens naartoe kunnen werken en voor zichzelf, maar ook met elkaar en hun familie trots kunnen zijn op hoeveel ze weer hebben geleerd en gepresteerd in een jaar tijd. We zien kinderen in deze sport ook grote stappen zetten in hun eigen ontwikkeling qua zelfvertrouwen, discipline en mate van samenwerken met leeftijdsgenootjes. Dat maakt het nog mooier om aan het einde van de examens een ruimte te zien vol kinderen die trots zijn op zichzelf”, aldus trainster Daphne.

Wil jij ook kickboksen?

Kinderen kunnen bij Tabonon vanaf 5 jaar lessen kickboksen volgen. De lessen voor de jeugdleden worden speciaal op hen afgestemd. Wil jij of je dochter of zoon ook kennis maken met kickboksen? Kom dan langs voor een gratis proefles of kom gezellig kennismaken met een kopje koffie!